Portakallı Kek Tarifi
18-02-2021
20:58
Tam da karlı havada sıcacık kahvenin yanında mis gibi kokusu ve lezzetiyle size eşlik edecek bir tarifle geldik...
@davutesra18 dokunuşuyla Portakalı kek.
Bugün genelde verdiğimiz tariflerin biraz dışına çıktık ve Glutenli bir tarif oldu.
Portakalı kek yaptık tadı nasıl oldu diyenleri duyuyor gibiyim :) çok güzeldii portakalın verdiği lezzet mi desem labneli balı yaptığımız sos mu desem bilemedik, si de deneyip yorumlamalısınız.
Size kulandığımız kara buğday unundan bahsedeceğim @sadeorganikofficial aldım arkadaşlar biliyosunuz ki daha önceden de farklı ürünlerini kullanmıştık bu seferki tarifimizde de kara buğday ununu kulandım ve cok memun kaldık tavsiye ederiz sizlerde sayfasını bırakıyorum bir göz atın derim @sadeorganikofficial
Malzemeler
3 yumurta @sadeorganikofficial1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 cay bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yaklaşık 2.5 su bardağı tam buğday unu @sadeorganikofficial
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi
Labne
Yarım cay bardağı süt
Yapılışı :
Yumurtlar ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın, sıvı yağ ve sütü ilave edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.Unun miktarını kekin kıvamına göre ayarlamanızı tavsiye ederim, bu sebeple hepsini birden dökmeyin.
Hamur hazır olduğunda portakal kabuklarını da ekleyip son bir kez karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına dökün.
170 derece fırında pişirin, kürdan testiyle piştiğini kontrol ederek fırından alabilirsiniz.
Kreması için labne bal süt kullandım
Afiyet olsun…
Paylaşmak İçin Tıklayın...