PİŞMEYEN RAW BAR TARİFİ
01-11-2020
23:48
PİŞMEYEN RAW BAR
Merhabalar, günlerden #sadetarifler Çok hafif, pratik ve sağlıklı @dytderinyilmaz tarifiyle pişmeyen raw bar Vazgeçilmez bir atıştırmalık olarak mutfaklarda yerini alacak
MALZEMELER:
- 3/4 su bardağı Sade Organik yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı fındık
- 2 yemek kaşığı Sade Organik kabak çekirdeği içi
- 2 yemek kaşığı Sade Organik ay çekirdeği içi
- 4 adet kuru incir
- 3 adet hurma
- 3 yemek kaşığı Sade Organik tahin
- 1 çay kaşığı toz tarçın
YAPILIŞI:
Yulaf, hindistan cevizi, fındık, kabak çekirdeği ve ayçekirdeklerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizde 170 derece fırında 10 dakika kavurun.
Kaynar suda 5-10 dakika beklettiğiniz incirlerinizi mutfak robotuna alın üzerine tahin ve tarçın ekleyerek püre haline getirin.
Hurmalarınızı küp küp doğrayın.
Derin bir kapta kavurduğunuz malzemelerinizi, hurmalarınızı ve pürenizi iyice harmanlayın.
Kağıt serdiğiniz kare kek kalıbınıza veya borcama karışımınızı dökerek elinizle bastırın ve şekillendirin. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra bıçak yardımıyla keserek servis edebilirsiniz.
Tamamı 1412 kalori. Ben 16 parçaya böldüm 1 parça 88 kcal oldu
TARİF : @dytderinyilmaz Dİyetisyen Derin Yılmaz
Paylaşmak İçin Tıklayın...