ÇİKOLATALI KARA BUĞDAY PATLAKLARI
01-11-2020
20:09

Malzemeler :
Karabuğday Patlakları;
- 40gr Bitter Çikolata
- 40gr Sütlü Çikolata
- 1/2 Kase @sadeorganikofficial Organik Kara Buğday
İsterseniz 1 paket 80gr direkt bitter ya da direkt sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz.
Yapılışı :
Tencere/tavamızın altını yüksek ateşte açıp önceden ısıtıyoruz. Daha sonra kara buğdayımızı ekleyip altını kısarak patlamasını bekliyoruz. Patladıktan sonra altını kapatıp bir kenara alıyoruz.
Bir Yandan da benmari usulü çikolatamızı eritiyoruz. Çikolatamız eriyince Kara Buğday patlağımızı ve çikolatamızı karıştırıp bir kaşık yardımı ile yağlı kağıda ekleyip buzluğa atıp donması için 10-20 dakika kadar bekletiyoruz.
Tarifimiz hazır afiyetle yiyebilirsiniz...
Tariften 10 adet çıkıyor ve tanesi yaklaşık 60Kcal. Unutmayın ki bu sadece bir tatlı tarifi ve sonuçta ana malzemesi çikolata olan birşeyin sağlıklı olması demek sınırsız tüketmek değildir kontrollü olup hepsini yemeyin. Günde 2 tane tüketmeniz idealdir.
Tarif : @dytderinyilmaz - Diyetisyen Derin Yılmaz
Paylaşmak İçin Tıklayın...